Stop Motion Studio

screenshotEen buitenbeetje, want niet specifiek op coderen gericht. We nemen deze toch op in deze lijst omdat het maken van een stopmotion wel degelijk inzicht geeft in computationele processen.

Deze app heeft weinig extra toeters en bellen, wat het zo geschikt maakt om aan kleuters aan te bieden. Eenmaal ze het principe door hebben, kunnen ze zelfstandig aan de slag. Je kleuters denken een verhaal uit, maken een opstelling met het materiaal dat ze vinden in je klas, in de poppenhoek, ... en beginnen met foto's te nemen. Na elke foto moeten ze hun figuurtjes een beetje verplaatsen, dan nemen ze terug een foto, dan verplaatsen ze opnieuw hun figuurtjes,... En dat doen ze zo enkele tientallen keren.

Als je de app al die foto's snel achter elkaar laat afspelen is het net of ze een filmpje hebben gemaakt en hun figuurtjes ├ęcht bewegen! Magisch toch? Een tip die we er nog willen aan toevoegen is de tablet op een statief te bevestigen, zo is die niet alleen beter beschermd tegen vallen, maar krijg je ook een veel stabieler beeld als resultaat.

Leeftijdscategorie
2de kleuterklas
3de kleuterklas
Winkel
App Store
Google Play
Prijs
Gratis
studio logo