Vorming

pcHet team van CodesCool Junior geeft regelmatig workshops speciaal gericht naar kleuterleid(st)ers, directieleden en zorgleerkrachten.

Deze workshops starten met een algemene situering van 21ste eeuwse vaardigheden, zoomt in op computationele vaardigheden en landt bij de codeermogelijkheden bij kleuters. We waken er over om voldoende praktisch aan de slag te gaan, met oog voor budgettaire beperkingen in jouw klas.

Voorkennis is niet nodig, louter een open mind naar deze nieuwe denkmodellen in een kleuteromgeving is nodig! We starten bij de basis en hebben oog voor de verschillende methodische invalshoeken.

Vervolgens belichten we het zogenaamde "unplugged" werken: het aanbrengen van computationele vaardigheden bij kleuters zonder computer, zonder tablet, zonder elektronica.

Tenslotte kan iedereen zelf verschillende robotjes uittesten: we brengen het nodige materiaal mee!

Deze workshops staan open voor maximaal 14 personen. Om zoveel mogelijk scholen te kunnen bereiken, beperken we de inschrijvingen tot 2 personen per school.

De workshops zijn gratis en gaan door op diverse locaties in Vlaanderen. Hiervoor werken we samen met bibliotheken.

 

Overzicht

Inschrijven kan hier 

Praktisch

Enkele dagen vooraf krijgt u een mailtje met bevestiging.

Deelname is kosteloos.

Samen is leuker!

Maak je graag reclame bij je collega's om samen aan de slag te gaan? Of deel je ons op sociale media? Dan kan je volgend tekstje gebruiken:

"Deze workshop gaat dieper in op computationeel werken met kleuters. Er wordt gestart met een visiebepaling, een didactisch kader en een situering in het onderwijs. Vervolgens gaan we zelf aan de slag met “unplugged activities”. Dit zijn activiteiten rond coderen en programmeren waarvoor je geen computer, tablet of elektronica nodig hebt. Hier kan je direct mee aan de slag in je eigen klas. Afsluiten doen we met het uittesten van allerhande educatieve robotjes zoals de welbekende Beebots, maar ook doc, mind, robot mouse, Botley, Dash en Dot,… We voorzien een certificaat van deelname.

De workshop staat open voor kleuterleiders, directieleden van kleuterscholen en zorgleerkrachten."